yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, engel taşıma kapasiteleri ve lazım yangına dayanıklılık dereceleri dahil çıkmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli taraflarını genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını katkısızlar.

Fire door is the name given to the door that provides the fastest evacuation of people to the outside in case of fire and similar emergencies. They are produced using mühür materials and güç withstand flames up to 60, 90 and 120 minutes, depending on the area of use.

Opsiyonel olarak duman sızdırmazlık sağlayan kapı madunı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Hiç acaba namevcut ki yangın felaketi, yıl içre yaşama kaybına neden olan en kebir etmenler arasındadır. Yangın felaketi az çok kısaca bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem dirilik hem bile emtia kaybına illet olması ile bilinmektedir. Özellikle de güçlü konstrüksiyonda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında yaşama ve orospu kaybı geriış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Bununla beraberinde aşağıdaki kriterlere mevla olan yerlerde hareketsiz yangın çıkışı evet da yangın merdiveni zorunlu olarak olması akseptans edilir.

Yangın anında insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesi muhtevain yangın kapısı son grado ciddi bir öneme sahiptir.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat emniyetliği sağlamlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Paslanmaz çelik, alışılagelen çelikten daha yüksek mukavemet ve korozyona metanet esenlar ve bu nedenle yangın bapsı inşaında yeğleme edilen bir malzemedir.

Özellikle duyar ve zikıymet materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının mutlak yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine makul olarak belirlenen bölgelere ve nüshalara bakılırsa yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her bugün sere serpe bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Bu tür yangın merdiveninin baş özelliği kompakt ve yerden kullanım sağlayıcı dizaynıdır. Kullanılmadığında merdiven iyi bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana iye binalar veya bediiyat üzüntüların bir faktör evetğu binalar için şayan hale getirir.

İmalat aşamalarında yeğleme edilen materyal, ekipmanın dayanım süresine vasıtasız hüküm etmektedir çünkü kullanma maksadı çok zor koşullar şeşnda konulevini koruyabilmesidir. Sertifikalı yangın bapsı tercih edilmelidir çünkü adam dirilik emniyetliği ile aracısız ait olan bir yapı malzemesidir. Kale Doors olarak yapım sektöründe ki çalışmaletmelere sertifikalı birebir yangın kapısı fiyatları sunabilmekteyiz.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz lambası ve çeşitli kimyasal ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Yangın anında kapıların katkısızlıklı şekilde Yangın Kapısı açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve başka Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla çın orantılıdır. İçerideki kötü ve ısının hariçya yansımaması dâhilin kapının hızla kapanması çok önemlidir. 

Report this wiki page